Ook in de Winkel  van De Korenbloem te Ospel lees hieronder.  

Nieuw in ons assortiment:  producten van de Hazelarij uit Ospel!!

 

Chocolade pasta

Hazelarijpasta 100% pure hazelnootpasta

Hazelnoten in dop

De chocolade pasta is heerlijk op brood of op pannenkoeken!

De noten spreken voor zich. Zij kunnen uitstekend gebruikt worden puur uit de hand, bij de borrel of als toevoeging bij het bakken van brood, cake enz. Of bij een salade, ijs, carpaccio, wild enz. Zowel heel als gehakt of gebroken.

De Hazelarijpasta is de gemalen 100% pure hazelnoot. Hier staat een laagje olie op dat vrij komt uit de noten. Voor gebruikt moet je dit even doorroeren.

Waar wordt het voor gebruikt?? Toevoegen aan zoet of hartig. Hieronder een paar ideeën:

Toevoegen bij het bakken van een brood, cake- of taart. Een lepel onder het deeg kneden of door het beslag roeren.

Toevoegen aan ijs

Toevoegen aan pannenkoekenbeslag

Toevoegen bij mosterd of mayonaise als dipsaus bij kaas.

Toevoegen bij een saladedressing

Toevoegen in de yoghurt met eventueel muesli of noten en rozijnen of fruit

Toevoegen aan aardappelpuree

Toevoegen aan een flinke (wild) stoofpot

Toevoegen aan een pastasaus met wild

 

85 % van de vetten zijn enkel- en meervoudig onverzadigd! Ze zitten boordevol belangrijke voedingsstoffen zoals eiwitten en vezels, bevatten veel vitamines en mineralen zoals, foliumzuur, vit E en B6, magnesium, zink, fosfor en kalium.

 

Wildzwijn, hazenrug of edelherthaasje met hazelnoten (runderbiefstuk kan ook)

Het vlees in mooie stukken / 1 persoons porties snijden

150 gr gepelde en ontvliesde hazelnoten

1 eiwit

75 gr boter

6-8 halve perziken uit blik    

Hak de hazelnoten grof. Droog het vlees met keukenpapier.

Wrijf ze licht in met peper en zout. Klop de eiwit los.

Haal het vlees een voor een door het eiwit en druk het daarna aan weerszijden in de hazelnoten.

Verhit de boter en wacht tot het schuim begint weg te trekken.

Bak de stukken haas in 5 minuten rondom goud bruin.

Leg tijdens het bakken de in partjes gesneden perziken in de pan

en laat ze warm worden. Serveer de perziken bij het vlees.

Aardappelkroketjes of kleine gefrituurde aardappeltjes smaken er goed bij.

Als groenten zou je spruiten, rode kool of andere wintergroenten kunnen nemen.

 

HERFSTBROOD

Gebruik het standaard recept voor brooddeeg.

Voeg een flinke lepel hazelarijpasta en een handvol hele of licht gebroken hazelnoten toe bij het 2de kneedproces. Een flinke handvol geweekte (in rum of water) Rozijnen geeft het nog een extra lekkere smaak.

MOSTERDDIPSAUS

 

Voeg een theelepeltje hazelarijpasta toe aan een paar lepels mosterd. Geef hier stukjes (oude) kaas bij. Ook heerlijk met geitenkaas. Wanneer je geitenkaas neemt, zou je nog een beetje honing kunnen toevoegen maar dat hoeft niet. De pasta is van zichzelf al een beetje zoet.

 

https://www.dehazelarij.nl

 

Mevr  Nanny Verberne .

Mevr  Ria Berben.

Mevr  Henny van Winkel.